Adviseur informatieopslag (36 uur)

Ken jij de regels rondom informatieopslag? Wil jij ervoor zorgen dat alle informatie binnen  gemeente Heemskerk, zoals poststukken, beleidsnota’s en whatsappberichten, op de juiste manier worden opgeslagen? Dat ze goed vindbaar worden voor collega’s? Houd jij ervan om samen met collega’s processen te verbeteren? En wil je helpen de volgende digitaliseringsstap te maken als het om informatiebeheer gaat? Dan zoeken we jou!

Vlak in de buurt van Amsterdam, in een regio vol bedrijvige industrie, maar met de rust van het strand en de duinen, vind je de gemeente Heemskerk. Een veelzijdige gemeente met een echt dorps karakter. Bewoners zijn er nauw verbonden met elkaar en het verenigingsleven. Die nauwe verbintenis vind je ook terug bij de gemeentelijke organisatie Heemskerk, waar ongeveer 275 medewerkers zich vol betrokkenheid inzetten voor de Heemskerkers, het bedrijfsleven en het gemeentebestuur.

De ontwikkelingen op het vlak van digitalisering en informatievoorziening gaan snel. De gemeente Heemskerk groeit naar een 100% digitale organisatie als het om haar archieven gaat. De basis daarvoor ligt er, maar er zijn zeker nog stappen nodig. En daarvoor zoekt Heemskerk jou! Een adviseur informatieopslag die de ICT en werkprocessen toekomstbestendig maakt en doorontwikkelt. Iemand die zorgt dat we van het ‘beheren’ van informatie naar de ‘regie’ op informatie gaan. En iemand die de ontwikkelingen van het steeds meer digitaal en thuiswerken om kan zetten naar een bruikbaar proces waardoor iedereen informatie kan opslaan en vinden, ook op afstand.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als adviseur informatieopslag ben je uiteraard bezig met archiveren. Je weet precies wat je volgens de wet moet bewaren, wat vernietigd kan worden en wat verplaatst moet worden naar het regionale archief. Maar daar ben je lang niet de hele dag mee bezig. Jij gaat door de hele organisatie heen om informatie vindbaar te maken. Jij maakt het archief benaderbaar voor je collega’s en door jou kan iedereen vinden wat hij of zij zoekt.

Je hebt veel contact met informatiespecialisten binnen de organisatie. Je maakt processen voor hen helder en neemt hen mee in de wet- en regelgeving. Verandert er iets in de wet of in een proces? Dan neem je als adviseur jouw afdeling mee in deze veranderingen. Op z’n tijd schrijf je ook een beleidsstuk. Zo moeten bijvoorbeeld Whatsapp berichten opvraagbaar zijn, maar hoe ga je dat binnen de organisatie regelen?

 • Je zorgt dat informatie goed opgeslagen en vindbaar is;
 • Je bent vraagbaak voor collega’s rondom informatiebeheer;
 • Je neemt collega’s mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van recordmanagement;
 • Je polst regelmatig bij collega’s wat hun behoeften zijn en zorgt dat processen werkzaam zijn voor hen;
 • Je zorgt dat informatie op de juiste manier vernietigd wordt, als je het niet langer hoeft te bewaren;
 • En je schrijft en implementeert nieuw beleid en nieuwe processen om het informatie- en documentenbeheer te digitaliseren.

Wat kun je verwachten van de organisatie?

Door de ligging vlakbij de Randstad heeft de gemeente Heemskerk zowel met grootstedelijke vraagstukken als dorpse verbondenheid te maken. Deze afwisseling karakteriseert ook jouw functie. Je komt te werken binnen een collegiale organisatie waarbij medewerkers nauw betrokken zijn en hart hebben voor de gemeente waarvoor zij werken. Jouw team is volop in ontwikkeling. Daarom is deze vacature ook ontstaan. Met de goede sfeer die in de organisatie hangt, ga jij het hier écht naar je zin hebben.  

Wat breng je mee?

Als adviseur informatieopslag koppel je inhoudelijke archiefkennis aan een moderne kijk op de digitale opslag van informatie. Je helpt collega’s graag om te zorgen dat zij de informatie kunnen vinden die zij nodig hebben in hun werk en op de juiste plek weten op te slaan. Bij veranderingen pak jij de regierol en neem je collega’s mee in de gewijzigde processen en wetgeving. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en deelt graag je kennis. Je weet dan ook alles van de archiefwet en de Wet open overheid.

 • Daarnaast werk je graag taakgericht en procesmatig;
 • Je vindt het leuk om met mensen samen te werken en bent makkelijk benaderbaar voor collega’s;
 • Je hebt kennis en ervaring met proces- en zaakgericht werken;
 • En heb je kennis van het zaaksysteem JOIN, dan is dat een pré;
 • Je hebt een hbo of wo denk- en werkniveau en een opleiding richting informatiewetenschap, informatiekunde of archivistiek.  
 • En tenminste 5 jaar relevante werkervaring.

We bieden jou:

Kom jij bij de gemeente Heemskerk werken als adviseur informatieopslag? Dan kom je terecht in een organisatie met leuke collega’s waar zeker ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract voor 36 uur per week, die we daarna graag verlengen. Je krijgt een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring maximaal € 4.831,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt gemeente Heemskerk goede secundaire voorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, 17,05% eigen keuzebudget en een goede pensioenvoorziening. 

Solliciteer nu!

Ben je enthousiast over de functie? Twijfel niet en stuur direct je cv en motivatie naar Manon Fleur van Bureau Brug via manon@bureaubrug.nl. Wil je liever eerst meer informatie over de functie?  Neem dan voor inhoudelijke vragen contact op met Linda Hes via linda@bureaubrug.nl of 06-57566802.